حمام کردن

اگر هر بار که پوشک نوزاد را عوض می‌کنید ناحیه پوشک را کاملاً بشویید، نوزاد نیاز چندانی به حمام کردن نخواهد داشت. در یک سال اول سه بار استحمام در هفته کافی است. استحمام بیش از حد، به ویژه اگر از صابون‌ استفاده کنید یا اجازه دهید رطوبت پوست تبخیر شود، می‌تواند موجب خشکی پوست نوزاد گردد. استفاده از مرطوب‌کننده ضدحساسیت و غیرمعطر بلافاصله بعد از حمام می‌تواند مانع از بیماری پوستی به نام اگزما شود.

در یک یا دو هفته اول تولد نوزاد، تا وقتی که بند ناف می‌افتد، نوزاد باید فقط با اسفنج شستشو شود. در یک اتاق گرم، نوزاد را روی سطحی صاف مثل میز تعویض پوشک، تختخواب، کف اتاق قرار دهید. یک لگن آب آماده کنید، لیف را کاملاً بشویید (تا هیچ باقیمانده صابونی روی آن نباشد)، و قبل از شروع یک صابون مخصوص نوزاد هم آماده کنید. نوزاد را در حوله بپیچید و فقط هر قسمت از بدن را که می‌خواهید بشویید از زیر حوله درآورید. ابتدا با لیف مرطوب بدون صابون صورتش را بشویید تا صابون وارد چشم یا دهان نوزاد نشود. سپس لیف را در لگن آب حاوی صابون فرو برده و بقیه بدنش را بشویید و در نهایت ناحیه زیر پوشک را بشویید. به قسمت‌های زیر بغل، پشت گوش، اطراف گردن، و به ویژه در مورد دختران، به قسمت تناسلی توجه زیادی داشته باشید.

بعد از افتادن بند ناف، می‌توانید کودک را مستقیماً در وان آب قرار دهید. اولین حمام‌های او باید آرام و تا حد ممکن کوتاه باشد. احتمالاً نوزاد کمی گریه می‌کند؛ اگر گریه‌اش شدید بود، دوباره یک تا دو هفته از حمام اسفنج استفاده کند و بعد دوباره وان آب را امتحان کنید. وقتی نوزاد آمادگی حمام کردن در وان را پیدا کرد ، با یک دست مراقب سر کودک باشید و با دست دیگر او را از سمت پاهایش به داخل آب هدایت کنید. با حرفهایتان او را تشویق کنید و به آرامی بقیه بدنش را پایین بیاورید و وارد آب کنید تا وقتی که کاملاً در وان قرار بگیرد. برای حفظ ایمنی کودک، باید صورت و بیشتر بخش‌های بدنش روی آب باشد، و باید مدام آب گرم را روی بدنش بریزید تا نوزاد را گرم نگهدارید.

برای شستن صورت و موها از یک پارچه نرم استفاده کنید و یک یا دوبار در هفته موهایش را با شامپو مخصوص بچه بشویید. وقتی صابون یا شامپو را از سر او می‌شویید، دستتان را به شکل کاسه روی پیشانی او قرار دهید تا کف از دو طرف صورتش جاری شود و وارد چشم‌هایش نشود. اگر کف وارد چشم نوزاد شد و گریه کرد، لیف نرم خیس را بردارید و به آرامی با آب ولرم چشمانش را بشویید تا باقیمانده‌های صابون شسته شوند و دوباره چشم‌هایش را باز کند. بقیه بدنش را از بالا به پایین بشویید.

اگر چیزی را فراموش کرده‌اید یا در حین حمام باید به تلفن یا زنگ در پاسخ دهید، باید نوزاد را هم همراهتان ببرید، پس حتماً یک حوله خشک دم دست داشته باشید. هرگز نوزاد را حتی برای لحظه‌ای در حمام تنها نگذارید.

اگر نوزاد از حمامش لذت می‌برد، کمی بیشتر به او وقت بدهید تا آب‌بازی کند و آب را کشف کند. هرچه بیشتر در حمام به نوزاد خوش بگذرد، کمتر از آب می‌ترسد. هرچه نوزاد بزرگتر می‌شود زمان حمام هم طولانی‌تر می‌شود که اغلب این زمان با بازی می‌گذرد. برای نوزادان نیازی به اسباب‌بازی‌های حمام نیست زیرا تجربه آب و شستشو به اندازه کافی هیجان‌انگیز هست. به هر حال وقتی کودک به سنی رسید که توانست از وان حمام استفاده کند استفاده از این اسباب‌بازی‌ها بسیار عالی است. اسباب‌بازی‌های شناور و حتی کتاب‌های ضدآب به خوبی حواس کودک را از شستشو پرت می‌کنند.

وقتی نوزاد از حمام درمی‌آید، حوله‌هایی که دارای کلاه است بهترین راه برای گرم نگهداشتن سر خیس او هستند. حمام کردن روشی آرامبخش است که نوزاد را برای خواب آماده می‌کند و باید در زمانی انجام شود که برای شما راحت‌تر است.

حمام-کردن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست